4/24/2011



"Tuzda garip ölçüde kutsal bir şey olmalı. 
O hem gözyaşlarımızda var hem de denizde."

Halil CİBRAN- Kum ve Köpük

5 yorum:

Ayşe dedi ki...

Söz ne zaman Cibran'a düşse, susuyorum... Bu adam ne güzel döküyor kalbini kağıda! Tuz, eklemeleri sevmem tuzu da sevmezdim bu yüzden ama şimdi farklı bakar oldum ona... Şu tuz sanırım bir şeyler anlatamak istiyor...

Zarife dedi ki...

bugün gazetede yemek tarifleri verilen bi köşede Evliya Çelebi'de Tuz Efsanesi yazısını okuyunca öyle dedim. Aynı noktada buluşuyorlar :) Ekmek gibi tuz da kutsaldır diyor yazar. Ve tasavvuf kültürümüzdeki yerinden dem vuruyor.. Babasını tuz kadar seven kızın hikayesi vardı bide. Küçükken, ilkokul öğretmenimden dinlemiştim... Ağzımızın tadı, yüreklerimizin tuzu kaçmasın!
http://www.zaman.com.tr/yazar.do?yazarno=1172

Zarife dedi ki...

bu arada fotoğraflarını esirgemeyen, izin istediğimde "internette telif yoktur" diyen Selim Vatandaş'a teşekkür etmeden olmaz! :)

Ayşe dedi ki...

Tuz kitabı var duymuş muydun bilmem, okumak lazım. Bu güne kadar tuza dair yazılmış herşey var içinde... Okuyalım inşallah bir gün :) Resim hoş, çeken iyi yakalamış. Baktığımda acaba ne derdi vardı demeden geçemiyorum... Bir sorsaymış derdini :)

Zarife dedi ki...

bahsetmiştin ama görmedim. alırız, okuruz.. adıyok'un sloganı var ya bizi kalem tutmak yormaz diye.. bizi de kitap okumak yormaz ne de olsa ;)